søndag den 19. august 2012

Pas på gul pastinak!

Den ældste søn var i onsdags taget med en del andre fra sin gymnasie-klasse ude til en eng, for at snakke, hygge og drikke øl.
Han var ikke helt ædru, da han kom hjem. Og han var blevet solskoldet i ansigtet og sin arme.
Torsdag viste han mig sine ben. Han har ellers altid lange bukser på, men i onsdags havde han for en gang skyld smøget sine bukskeben op til knæene. Så han var også blevet skoldet på sine ben...troede vi! Og han synes godt nok, at benene gjorde ondt.

Fredag skrev han en sms fra skolen, at en fra klassen mente, at de havde siddet ved/i ukrudtsplanten gul pastinak. Mange af de unge mennesker havde nemlig fået blærer med væske på hænderne, og nogle havde det på benene.

Jeg googlede gul pastinak, og føj da...giftig, dog lidt mildere end bjørneklo!

En "voksen" plante...pas på den.

Min søn må have lagt sit ben i en eller flere planter! Hele hans venstre ben under knæet på ydersiden er fyldt med små blærer. Og i midten var der en stor blære.

Jeg kørte ham på akutmodtagelsen, hvor en læge sagde, at der intet skulle gøres. Det ville gå i sig selv igen i løbet af en uge, måske to, og blæren skulle ikke prikkes hul i.

Lørdag morgen var blæren tredobbelt størrelse.....vi taler nu om 4x4 cm, og 2 cm i højden. Jeg kunne se, væsken skvulpe rundt derinde. Og det gjorde ondt!

Afsted til lægevagten, som prikkede hul. Væsken løb ud i en stille og rolig strøm. Da vi kom hjem, prikkede han selv nogle flere huller, og der kom mere gang i tømningen, og hele dagen igår sivede der væske ud, og blæren blev plan med huden.

Men igår aftes viste han mig et nyt sted, hvor de små blærer var blevet så store, at de var blevet til en stor! Men nu ved vi, at vi kan prikke hul med en ren nål.

Det ligner et stort brandsår.

Stakkels min store søn, som pludselig ikke var så stor mere.

Så pas på gul pastinak!

Lene

11 kommentarer:

Oline Art sagde ...

Føj Lene - Det var da en ubehagelig oplevelse!

mig & ipsen sagde ...

å nej stakkels knægt,,, godt du fortæller om det ,,,god bedring med ham

Dorthe sagde ...

Puha det var da væmmeligt for ham. Jeg vidste ikke de var så giftige. Har tit tænkt på at plukke nogle fordi de faktisk ser fine ud. Godt jeg ikke har nået det. Rigtig god bedring med ham.

Bettina Holst sagde ...

AV for fanden da ! - øv for en ubehagelig oplevelse. Rigtig meget god bedring med ham (og de andre..). Kh

Anonym sagde ...

Stakkels dreng - hvor må det gøre ondt :-((
KNUS
Ulla

Mini-hakkeren sagde ...

Puha altså :-( håber det går bedre med han, og tusinde tak for den ubehagelige oplysning...

GitteBlinkilde sagde ...

Føj, sikken en grim oplevelse - Stakkels dreng og god bedring med ham.
Knus Gitte

Anonym sagde ...

Min søn har det samme, mon de har været af sted sammen, hans er bare på hænderne, han stikker hul, desinficere med brintoverilte og dækker af med plaster og går med handsker i solen :(, ja så er de lige pludselig ikke så store mere.

Lene sagde ...

Anonym: Det er da muligt. Det her er foregået i Herlev i onsdags :-)

Jeanette Henriksen sagde ...

Hmmm jeg var ved stranden for over en uge siden og vi valgte at ligge på noget græs istedet for sandet, men græsset var ret højt og der var masser af ukrudt og.. vi var i vandet og det var en super dag.. næste morgen vågner jeg med store blæner på bagsiden af mit ene ben, under knæet.. Troede lidt jeg måske havde ramt en brandmand uden at ha opdaget det, men nu da jeg læser dit indlæg kommer jeg i tanke om at der faktisk var sådan en plante tæt på mit ben.. rørte faktisk også ved den, men har intet på hænderne..

Det er nu snart 2 uger siden det skete og ser stadig farligt ud og svier helt vildt.. har overvejet at ringe til lægen og spørge om der er noget jeg kan gøre.. men kan forstå på dig at det er der ikke rigtig..

Lene sagde ...

Jeanette: vi fik at vide på apoteket at det angrebet område overhovedet ikke måtte komme i sollys, - det gør det værre.
Men jeg synes bestemt, at du skal gå til lægen. Det kan jo være, at din læge har en ide til, hvad du kan gøre.
God bedring, knus, Lene

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...