søndag den 27. november 2011

Julemarked på Sofielund i Hørsholm

Igår var jeg til julemarked på ældrecentret Sofielund i Hørsholm.

Det er her, at min mor hver torsdag syet sammen med andre kreative damer. Min mor er nu den eneste, som syer. De andre strikker og en enkelt hækler.

Jeg skulle følges med min far, for min mor skulle stå i deres bod og sælge.


Det var rigtig hyggeligt. Der var selvfølgelig gløgg og æbleskiver, og Hørsholm-koret kom og sang julesange.


Torsdags holdet havde været meget flittige. Og der var godt gang i deres bod.


Min mor har syet hjerter, kræmmerhuse og brødkurve.


Og juletræs-tæpper


Sammen havde damerne fundet ud af betjene en broderi maskine, de havde på ældrecenteret. Og de havde lavet de sødeste julekort. Her dem min mor havde lavet.

Jeg er spændt på, hvad min mor fremover finder på at bruge den maskine til.

Det var også rart at se hvor mange mennesker, der stopper og hilser på min far. Nogen af dem talte endog om min farmor og farfar, - det var en meget hyggelig eftermiddag.

Men bestemt også en reminder om, at tiden går!

Mange af de ældre kunne jeg jo kende fra min barndom...skolesundhedsplejersken, borgmesteren, købmanden, frisøren mm. Alle var nu "gamle", nogen endda meget gamle....og det må jo betyde at JEG også er blevet mange år ældre......

Lene

7 kommentarer:

Randi B. Jensen sagde ...

Det er fine sager, din mor og hendes veninder laver.
Min svoger siger "gammel - jeg bliver da ikke gammel, det er kun mine børn, der gør" - du kigger på den ældre generation og ser, at de bliver gamle - sjovt at vi kan se andre bliver gamle, men ikke os selv - men jeg synes også, at vi har en tendens til at opfattelsen af, hvornår vi er gamle, ændrer sig med vores egen alder :-))

sonja sagde ...

Vi havde en dejlig dag, med et godt salg. Jeg har så ømme fødder i dag,gg Men det tager jeg gerne med . Vores penge går til at nogle af de ældre kan få en tur ud i det blå, og vi måske en god julefrokost. Og jeg kan købe noget nyt stof. Tak fordi du tog far med, osse han havde en god dag. Knus til alle og dejlig søndag , fra mig :-)

Kathrine sagde ...

Hold da op, hvor er det hele virkelig fint! Jeg er især vild med de fine nisser:)

Ellen Kathrine sagde ...

åh det med alder... det værste v at fylde 35 var at min mor fik en blodprop og hjerneblødning ca samtidig, hun har det godt nu og til sommer er det 10 år siden, men da gik det m alderen op for mig :-) og så bliver jeg da helt nostalgisk af de små hvide hæklede hjerter, for de er da vist at finde i min mors "store" kasse m julepynt. kunne være jeg skulle køre de 8 km til hørsholm og købe nogle selv :-). fortsat god blæsende aften....

Lene sagde ...

Jeg skal hilse og sige at rester fra julemarkedet sælges på Sofielund, det er fremvist nordvest indgangen :-)

Lene

Lene sagde ...

Ved du hvad, Randi...jeg sad faktisk og kiggede mig rundt deroppe og blev lidt trist. Det var jo ikke alle, som er friske og mobile mere...og pludselig gik det op for mig, at om kun 19 år, må jeg også komme sådan et sted....19 år....det er jo ingenting!
Lene

Anonym sagde ...

19 år er ingenting - det vil jeg gi' dig ret i - men jeg synes nu det er okay. Tænk ikke at skulle stå op til en bestemt tid hver dag - man kan starte i det tempo der passer en... Og tænk at komme sådan et sted som din mor... det bliver da skønt :o)
Jeg er VILD med de julekort - de er så smukke.
KNUS
Ulla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...