tirsdag den 5. juli 2011

BBQ sovs - hjemmelavet

Som jeg skrev igår, lavede jeg pulled pork i lørdags i ovnen.

Desværre glemte jeg fuldstændig at tage billeder. Men her et billed fra nedenstående omtalte blad.



Opskiften på pulled pork kan du finde hos Sysler fra hverdagen.

Jeg må indrømme, at jeg blev lidt nervøs, da jeg så alt det peber, chili mm der skulle i rub'en. Men det var godt! Rigtig godt! Jeg advarede gæsterne om, at skorpen var stærk, men en lille smule ind i bollen var rigtig lækkert!

Jeg havde bagt bollerne "Lige til madpakken" fra Amos Store bagebog nr. 3. De var meget lækre til.

Og serverede også en købe-cole slaw til. Gæsterne var tilfredse med den, men jeg smagte den ikke, da min stomi ikke kan håndtere rå gulerødder og hvidkål.

Men jeg servede også en hjemmelavet barbecue-sovs til...den var simpelthen så god!

Vi var i USA sidste år, og datteren og jeg havde overvægt med hjem pga madblade!

I et af bladene Food network magazine fandt jeg en opskrift på pulled pork på grill og denne bbq-sovs.

BBQ-sovsen er nem at lave, men kræver, at man rører lidt i den indimellem i de 2 timer, den står og simrer.

BBQ sovs

5 dl ketchup (ja ½ liter)
½ dl brun farin
½ dl sukker
Friskkværnet peber
1½ tsk løgpulver
1½ tsk sennepspulver
2 tsk citron saft
2 tsk engelsk sovs
1½ dl æble eddike (ja 1½ dl)
2 tsk lys sirup

Bringes i kog og simre uden låg i 2 timer, gerne mere.

Efter 2 timer var sovsen meget tyk, og jeg fortyndede den med vand, da den skulle serveres.

Den bliver flot blank og smager helt rigtig af amerikansk bbq sovs.

Kan stærkt anbefales, ville også være fantastisk til bla ribben.

Lene

2 kommentarer:

sonja sagde ...

Hvad andet kan jeg sige end at det var dejligt dejligt. Håber at få det en anden gang gg. Knus fra mig til alle . :-)

Anonym sagde ...

ser meget lækkert ud!


Hilsen Jannie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...