torsdag den 2. juni 2011

"Cille" con carne

Min datter lavede chili con carne til os i søndags.


Den smagte simpelthen så godt, og jeg vil idag give hendes opskrift på:

Cilles con carne

2-3 spsk olie
3 store løg, finthakket
3 fed hvidløg, presset
3 tsk spidskommen
700 g skært oksekød (hakket kan også bruges)
1½ tsk stærk chilipulver
2 tsk paprika
friskkværnet sort peber
salt
2 ds hakkede tomater
1 lille ds konc tomatpuré
4 dl oksebouillon
400 g kidney bønner fra dåse, skyllede og afdryppede
25 g mørk cokolade 70-72%, finthakket
Forslag til tilbehør:
creme fraiche
nachos/tortillas
ris
Varm olien op i en gryde. Tilsæt løg, og efter nogle minutter tilsættes hvidløget og paprikaen.
Derefter tilsættes chilipulver, salt, peber og spidskommen. Vend godt sammen.
Svits kødet i blandingen. Hæld tomater og oksebouillon i, og lad rette simre i ½ time. Rør undervejes.
Tilsæt kidney bønnerne og lad simre videre i endnu ½ time.
Smag retten til, tag den fra varmen og rør den finthakket chokolade i.

Rigtig god appetit

Lene

1 kommentar:

Heidi sagde ...

Den lyder så god, at den må prøves af meget snart. Skønt når ens børn vil lave mad til en;-)
God og solbeskinnet dag til dig!
( jeg tror næsten jeg er i Italien med det vejr)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...