tirsdag den 14. juni 2011

Hvorfor udsætte til ......

Min veninde og jeg fik en snak om, hvorfor vi tit nøjes med at tænke på fx rengøring.
I kender måske også tankerne: "Åh jeg skal også have ordnet badeværelserne" eller "Her trænger til at blive støvsuget" osv.

Her bliver det tit ved tanken i lang tid, - flere dage kan jeg tænke på at støvsuge.

En dag tog jeg tid på, hvor lang tid det tager mig lige at svinge lidt ajax omkring toilettet, håndvask og spejl...altså en af de hurtige "ordne toilettet".

10 minutter...10 minutter!!!

Det kan tage mig 3 dage at tage mig sammen....altså 3 dage og 10 minutter har det så taget mig at ordne toilettet!!!

Hvor er det åndsvagt at "pine" sig selv på den måde.

Hvorfor ikke bare gøre det, så snart tanken rammer én?

Et par dage efter fik jeg en sms fra hende, - hun havde støvsuget (tror jeg det var) så snart tanken var faldet hende ind. Og hun skrev også, at det var rart at få det overstået i en fart.

Jeg har også prøvet det et par gange nu fx ordnet toilet. Jo, det er rigtig rart at få det overstået med det samme.

Jeg vil gøre det, så snart jeg ser det!

Men hvorfor står støvsugeren så stadig inde i stuen på 3. dage....jeg må se at få det overstået!Lige når jeg har hæklet lidt....

Lene

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg synes det lyder som en fantastisk god ide - den vil bare ikke virke hos mig. Mine tanker hopper rundt i det - og hvis jeg skulle gøre alt det jeg tænker så ville det ikke være nok med 24-timer i døgnet :o))
Til gengæld forsøgte jeg den anden dag at kopiere din ide med en liste over det jeg skulle ha' lavet (gjort rent) i løbet af dagen... og det ser ud til at virke for mig. Normalt springer jeg videre til noget andet midt i det hele...Hvis jeg støvsuger så ser jeg lige en plante der skal ha' vand, og når jeg så vander blomster så ser jeg lige noget snavs der skal væk... og når jeg så skal hente en klud til snavset falder jeg lige over en bunke der skal smides ud... og på vej til skraldespanden møder jeg en vaskemaskine der er færdig og så giver jeg mig i kast med at hænge tøj... og når det er gjort så tager jeg fat i støvsugeren igen... og sådan går hele min dag. Det skete ikke når jeg havde en liste :o))
KNUS
Ulla

sonja sagde ...

Jeg tror vi alle sammen kender til det , vi ved godt det trænger og vi ved godt at der er ingen andre end os der tager det , men vi vil heller det sjove og hyggelige. Så nu vil jeg skynde mig væk her inde fra , og gå ud og ordne mit badeværelse. så må min belønning være , at få lov til at sidde ved symaskinen resten af dagen . God dag til alle fra mig :-)

Heidi sagde ...

Ja, overspringshandlinger tror jeg vi alle er gode til:-)
Når vi snakker om rengøring og den slags "bestemt ikke spændende opgaver", tror jeg vi alle har noget vi hellere vil - og kan altid finde undskyldninger for at gøre dette. "Skidtet bliver jo liggende", som man populært siger -tror denne talemåde er en dårlig undskyldning for os alle:-). Derfor kan det være en god ide med en liste med opgaver, som man så kan krydse af,når de er udført( hvilket giver en rigtig dejlig tilfredshedsfølelse)- eller blot sørge for at koncentrere sig om 1 ting ad gangen og gøre den færdig inden en ny opgave påbegyndes( lyder kedeligt, ik`?):-)
God dag til Jer alle fra en som igen igen er i Kbh. for at afholde møder.............

Marianne sagde ...

Griner højt....det er jo PRÆCIST sådan jeg også har det :0)

Anonym sagde ...

ja jeg må ogå snart igang med at vaske køkken gulvet *GG* meeen tror jeg venter lidt

Hilsen Jannie

Lene sagde ...

Nu har jeg gået en tur med støvsugeren, og den er kommet på plads igen!
Imorgen vil jeg vaske køleskabet af...det trænger.
Men jeg kan da se at veninden og jeg ikke er ene om det her.

Heidi: Jeg elsker de der lister...elsker dem simpelthen!

Ulla: Hvorfor forbavser det mig ikke at du se den lille fugl der gør rent på den måde :-)
Lene

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...